Σχολίασε για: Δάνεια   ΝΔ   

Μέτρα για τους δανειολήπτες: Ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες, έτσι ώστε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 30% του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Εφ’ όσον έχουν χάσει την εργασία τους ή την επιχείρησή τους, θα μπορούν να πληρώνουν μόνον τόκους για δύο ή τρία χρόνια.

Πηγή: http://www.ekloges.nd.gr/node/657

Σχολίασε χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα..

Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.

 1. Costas — 14 Ιουνίου, 2012 @ 11:18

  • Share

  Το Κράτος να υποχρεώσει τις τράπεζες να ελαχιστοποιήσουν το spread στα επιτόκια υφιστάμενων στεγαστικών δανείων, κατά τρόπο που το επιτόκιο να οριστεί σε euribor + 1% ας πούμε.
  Είναι χαμηλό το euribor, αλλά υψηλά τα spreads. Αν δεν «κουρευτεί» το κεφάλαιο, τουλάχιστον ας προστατευθούν οι δανειολήπτες από τα υπερβολικά spreads που η κάθε τράπεζα κατά περίπτωση υπολογίζει! Κατ’ ελάχιστον αυτό τους πρέπει.

 2. Α.Χ.Χ. — 13 Ιουνίου, 2012 @ 20:19

  • Share

  Τα δάνεια πρέπει να αποπληρώνονται, επειδή οι Τράπεζες δεν είναι για πειραματισμούς – δείτε τις Ισπανικές με τη «φούσκα» των δανείων. Συμφωνώ και με το 30% και με τη ρύθμιση για τους ανέργους.

 3. Dimitris — 13 Ιουνίου, 2012 @ 14:44

  • Share

  Αυτό σημαίνει όχι κούρεμα στα δάνεια, την ίδια στιγμή που έχουν κουρευτεί μισθοί, κλπ και το κυριότερο την ίδια στιγμή που επωμιζόμαστε το βάρος της στήριξης του τραπεζικού συστήματος.

Στατιστικά »