Σχολίασε για: ΝΔ   Φόροι   

Μείωση των φορολογικών συντελεστών: Μείωση του Φόρου για Νομικά πρόσωπα –  εταιρίες και επιχειρήσεις – στο 15% για την επόμενη χρονιά.

Μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 9% (από το 23% που βρίσκεται σήμερα). Μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 19%, του μεσαίου από  19% στο 9% και του χαμηλού από το 6,5% στο 5% (για το συνολικό  τουριστικό πακέτο).

Σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή για τα Φυσικά πρόσωπα στο 32% (από 45% που φτάνει σήμερα). Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 2010 μέχρι σήμερα, προκάλεσε μείωση των φορολογικών εσόδων κατά 9%! Αυτή την τάση πρέπει να  αντιστρέψουμε.

Όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης, εξαγγέλλουν  ήδη νέους φόρους στις καταθέσεις, στα εισοδήματα, στην περιουσία.

Τέλος στο χαράτσι. Αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους. Σταδιακή αύξηση αφορολόγητου στις 10.000€. Σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000 για την  επόμενη χρονιά και στις 10.000 χιλιάδες για τη μεθεπόμενη.
Πηγή: http://www.ekloges.nd.gr/node/654 και http://www.ekloges.nd.gr/node/653

Σχολίασε χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα..

Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.

 1. Xionotrela — 11 Ιουνίου, 2012 @ 11:49

  • Share

  ΠΟΙΟΣ ΡΕ θα μειωσει το συντελεστη ΦΠΑ απτο 23 στο 19???? Αυτοι που τον εκτοξευσαν απτο 18 στο 21 ενω δεν υπηρχε κριση????????????????????? Ρε που τα πουλατε αυτα????

 2. petrosuk — 11 Ιουνίου, 2012 @ 11:24

  • Share

  Διαβάζω τις προτάσεις και αναρωτιέμαι αν αυτές συνάδουν με τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές μας. Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι η Ευρώπη θα μας κάνει μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση, πώς θα ισοσκελίσουμε τους λογαριασμούς μας με τέτοιες μειώσεις φόρων; Εκτός φυσικά αν τα εν λόγω μέτρα συνοδευτούν από ακόμα μια δραστικές περικοπές αλλού. Αν όντως αυτό είναι το συνακόλουθο για το φορολογικό, τότε θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια εκ μέρους του κόμματος απέναντι στον κόσμο…

  • eli — 11 Ιουνίου, 2012 @ 13:05

   • Share

   Δεν εγινε χωρις λογο τοση φασαρια για την παραδοχη του κ.Σαμαρα για ψευδεις δηλωσεις εν οψει εκλογων. Αν δεν εχεις δει το αντιστοιχο βιντεο κυκλοφορει στο youtube, με τα γαλλικα ΜΜΕ να εκθετουν τη ΝΔ οτι ψευδεται προεκλογικα για μειωσεις ΦΠΑ ενω γνωριζει οτι κατι τετοιο ειναι αδυνατο. Με τοσους ψευτες πολιτικους δεν ξερεις ποιον να πιστεψεις λογοτερο

  • Μικυ — 12 Ιουνίου, 2012 @ 0:24

   • Share

   ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ?

Στατιστικά »