Σχολίασε για: ΣΥΡΙΖΑ   Φόροι   

Φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων, με στόχο την αύξηση  των εσόδων από άμεσους φόρους στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα (+4% του ΑΕΠ),  σε ορίζοντα τετραετίας (1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο), μέσα από μια ριζική  μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, ώστε να εντοπίζεται το εισόδημα και η περιουσία κάθε πολίτη και να κατανέμεται δίκαια το φορολογικό
βάρος. [...] Το περιουσιολόγιο θα αποτελέσει την αφετηρία για ένα ριζικά νέο  φορολογικό σύστημα, δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό. Στην πλήρη ανάπτυξή του θα επιτρέψει την ουσιαστική φορολογική ανακούφιση των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικροϊδιοκτητών, των μικρομετόχων και μικροομολογιούχων, με ταυτόχρονη αύξηση των συνολικών εσόδων του κράτους. [...] Επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και δημιουργία ενός σύγχρονου φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Πηγή: http://bit.ly/Lypo9d

Σχολίασε χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα..

Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.

 1. Economist — 13 Ιουνίου, 2012 @ 22:31

  • Share

  Ποτέ κανείς δεν έχει ορίσει ποιοί είναι οι «πλούσιοι», πόσοι τέλος πάντων είναι και πόσα είναι τα χρήματα που σκοπεύουν να μαζέψουν από αυτούς; Και μία λεπτομέρεια: ο πλούτος και τα υψηλά εισοδήματα δεν είναι χαζά, απλώς θα μεταναστεύσουν με αποτέλεσμα να χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας. Πανέξυπνη η ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ!

  • antieconomist — 16 Ιουνίου, 2012 @ 14:54

   • Share

   θέσεις εργασίας για ενα ξεροκόμματο; Ας φύγουν και ας μας αφήσουν να δράσουμε συναιτεριστικά…Με τον όρο ότι θα μας αδειάσουν τη γωνιά και τα φυσικά πρόσωπα που προς το παρόν πουλάνε μούρη με το χρήμα τους.

 2. Nikos — 11 Ιουνίου, 2012 @ 15:04

  • Share

  Ευχολόγιο … Πότε και πώς θα είναι αυτό το δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα. Πουθενά στον κόσμο οι φόροι δεν πληρώνονται ευχάριστα, ιδίως σε χώρες όπως η Ελλάδα που είναι και παντελώς μη-ανταποδοτικοί

  • Alexis — 12 Ιουνίου, 2012 @ 0:07

   • Share

   Στη Σουηδία, Νορβηγία πληρώνονται ευχαρίστως οι φόροι, αλλά σε σχέση με άλλες χώρες υπάρχει η εμπιστοσύνη και ξέρουν οι πολίτες ότι οι φόροι θα χρησιμοποιηθούνε στην παιδεία, γιατρική περίθαλψη κτλ. Στην Ελλάδα καταλήγουνε στην τσέπη κάποιων (λαμόγια δεν τους λέμε;)

Στατιστικά »