Σχολίασε για: Μνημόνιο   ΣΥΡΙΖΑ   

Γιατί το Μνημόνιο απέτυχε να αντιμετωπίσει το θεμελιώδη λόγο επιβολής του: την κρίση δανεισμού της χώρας από τις αγορές. Και απέτυχε γιατί κατέστησε το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μη βιώσιμο. Παρέτεινε τον αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές. Δεν είναι τυχαίο ότι η έξοδος από την ύφεση αναβάλλεται από χρόνο σε χρόνο.

Αντί για το 2013, όπως είναι η πρόβλεψη του δεύτερου Μνημονίου, ήδη μετατέθηκε για το 2014. Και αυτό υπό ευνοϊκές – δηλαδή, μη ρεαλιστικές – συνθήκες. Δεν είναι, επίσης, τυχαίο ότι κανείς δεν μιλάει πια για έξοδο της χώρας στις αγορές.  [...] Τις λύσεις, τους στόχους, τους ρυθμούς, τα μέτρα πρέπει να τα αποφασίσει και θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Με την αντικατάσταση του μνημονίου με ένα σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας, ανασυγκρότησης της οικονομίας και δίκαιης προσαρμογής.

Πηγή: http://bit.ly/Lypo9d

Σχολίασε χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα..

Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.

 1. EMMANUEL FROGOUDAKIS — 14 Ιουνίου, 2012 @ 11:38

  • Share

  Τ’ο σχόλιο είναι ελλειπές, διότι δέν δίνει λ΄θσεις, αλλά μόνο αναφέρει κάποια αρνητικά σημεία τών ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ο όρος ΜΝΗΜΟΝΙΟ δέν είναι δόκιμος, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ σύνθημα πού αποπροσανατολίζει τόν Ελληνικό λαό καί προσπαθει νά είσπραξει ψήφους γιά λογαριασμό συγκεκριμένων κομάτων).
  Προσωπικ’α θά ήθελα περισσότερα στοιχεία γιά τό μέλλον τού τοπου καί γιά κάθε δυνατή λύση πού θά επιτύχει η νέα Ελληνική κυβέρνηση, διαπραγματευόμενη τή ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

 2. gio — 12 Ιουνίου, 2012 @ 4:22

  • Share

  ti simasia exi tora an i elada ine mesa sto mnimonio i oxi. Ama i pliopsifia ton elinon variete na doulepsi, i xora tha sinexisi na ine anapiri. Oi alvanoi vriskoun doulia eno oi elines lene den vriskoun, afto ki an ine paradokso… Oi plousioi elines koroidevoun tous ftoxous ke metakomizoun sto eksoteriko, ke oi ftoxoi elines zilevoun tous plousious.

 3. Toulis Nick — 11 Ιουνίου, 2012 @ 8:30

  • Share

  Παίζετε με τις λέξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Και να ακυρώσετε το μνημόνιο θα πρέπει να φτιάξετε κάτι άλλο με άλλο όνομα, εκτός αν νομίζετε ότι θα μείνουμε στην Ευρώπη χωρίς καμία συμφωνία αλλά μόνο γιατί το απαιτείτε εσείς.

 4. Anestis — 11 Ιουνίου, 2012 @ 8:28

  • Share

  Απο που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτα, εφόσον θα καταργήσει το μνημόνιο και επομένως και τη δανειακη σύμβαση?

 5. user — 10 Ιουνίου, 2012 @ 22:19

  • Share

  Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; καταγγελία και νέο Μνημόνιο που θα λέγετε «σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας, ανασυγκρότησης της οικονομίας και δίκαιης προσαρμογής»; Τι συγκεκριμένα μέτρα θα περιέχει αυτό το σχέδιο και τι χρονοδιάγραμμα υλοποίησης θα έχει;

Στατιστικά »