Σχολίασε για: ΔΗΞΑΝ   Φόροι   

- Για τα φυσικά πρόσωπα: καταργείται κάθε φοροαπαλλαγή ή ειδικός τρόπος φορολόγησης. Όλα τα εισοδήματα
φορολογούνται με όμοιο τρόπο.
- Καταργούνται όλοι οι φόροι υπέρ τρίτων.
- Καταργείται ο (μοναδικός στην Ευρώπη!)

Κώδικας βιβλίων και στοιχείων με τις 18.000 σελίδες και συνδέονται τα φορολογικά στοιχείων των επιχειρήσεων on line με το υπουργείο Οικονομικών.

- Αναμορφώνεται η νομοθεσία που αφορά στην ίδρυση επιχειρήσεων και απλοποιείται έτσι ώστε η ίδρυση να είναι εφικτή μέσα σε λίγες ώρες. Καταργείται η υποχρέωση του πολίτη να προσκομίζει έγγραφα από κρατικές υπηρεσίες. Η υπηρεσία στην οποία απευθύνεται ο πολίτης έχει την υποχρέωση να βρίσκει ό,τι την ενδιαφέρει από τα αρχεία άλλων υπηρεσιών χωρίς ο πολίτης να κάνει τίποτε άλλο. Μηχανογραφούμε πλήρως τα κρατικά αρχεία. Ο πολίτης εφοδιάζεται με μία ηλεκτρονική κάρτα η οποία περιέχει όλα τα στοιχεία του καιχρησιμοποιείται σε όλες τις επαφές του με το κράτος.

- Καθιερώνουμε την «ηλεκτρονική υπογραφή» και την «ηλεκτρονική ταυτότητα» των επιχειρήσεων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, για όλα τα έγγραφα που αποστέλλονται ηλεκτρονικά.

- Θεσπίζουμε συνταγματική απαγόρευση της άδικης και αντιαναπτυξιακής φορολογικής αμνηστίας που επιβραβεύει τους παράνομους και τιμωρεί τους νόμιμους. Καμία περαίωση δεν πρόκειται
να γίνει στο μέλλον.
- Αντικαθιστούμε τις επιδοτήσεις με φορολογικές ελαφρύνσεις για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες.
- Το Δημόσιο υποχρεώνεται σε εξόφληση των προμηθευτών του μέσα σε 60 ημέρες από την έκδοση των παραστατικών.

Αν υπάρξει καθυστέρηση η καταβολή γίνεται με τόκο 1% ανά μήνα (τον ίδιο τόκο που εισπράττει το Δημόσιο από τους πολίτες). Ο τόκος  θα επιμερίζεται εξ ίσου στους Δ. Υπάλληλους που  ειρίζονται την υπόθεση και ευθύνονται για την καθυστέρηση.

- Κάθε πάγιο αγαθό που αποκτάται νόμιμα ελέγχεται φορολογικά μόνο ως προς το πόθεν έσχες  και δεν δημιουργεί μελλοντική τεκμαρτή φορολογική υποχρέωση.  Αν πλήρωσες τους φόρους σου
έχεις κάθε δικαίωμα το ποσό που είναι δικό σου να το κάνεις ότι θες. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί φορολογείται ένα μεγάλο αυτοκίνητο ή η πισίνα και δεν φορολογείται το «σπάσιμο» στα μπουζούκια ή η αγορά ενός ακριβού πίνακα; Αν το «πόθεν έσχες» το δικαιολογεί, ο πολίτης έχει κάθε δικάιωμα να ξοδέψει τα χρήματά του όπως θέλει, χωρίς καμμία άλλη φορολογική υποχρέωση.

- Η Δημόσια Διοίκηση έχει την υποχρέωση να αιτιολογεί δημόσια κάθε μεταβολή στο φορολογικό πλαίσιο,  με μελέτη πιστοποιημένη ως προς την αντικειμενικότητά της από Ανεξάρτητη Αρχή.
- Δημιουργούμε νέο φορολογικό πλαίσιο ΕΙΧ, με εισαγωγή πραγματικά κλιμακούμενων συντελεστών ΕΦΚ, καταργούμε τους φόρους πολυτελείας, εισάγουμε την έννοια του «κύκλου ζωής
αυτοκινήτου» με μόνιμο σύστημα απόσυρσης ΕΙΧ κλιμακούμενων κινήτρων, καταργούμε τα τεκμήρια στα ΕΙΧ, μειώνουμε κάθετα τα τέλη κυκλοφορίας και αποκαθιστούμε την ομαλή λειτουργία του κλάδου των αυτοκινήτων από την παράλογη και καταστροφική κρατική φορολογική παρέμβαση.
- Έκτακτες εισφορές επιβάλλονται μόνο έκτακτα (με 5ετή ελάχιστη περίοδο επανάληψης)  και πάντα με υποβολή και έγκριση αναλογικής μελέτης από την ευρωπαϊκή επιτροπή και με τη νομοθετική στήριξη των 2/3 της Βουλής.
- Μειώνονται οι μεγάλες συντάξεις, όταν δεν έχουν καταβληθεί αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές που να τις δικαιολογούν.
- Καταργούνται οι συντάξεις σε αιρετά
πρόσωπα (βουλευτές, δημάρχους κ.λπ.) ή σε διορισμένους με πολιτικά
κριτήρια κρατικούς λειτουργούς.
- Μειώνεται ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διαβίωσης, όπως επίσης και σε αγαθά και υπηρεσίες που συνιστούν τους πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας (λ.χ τουρισμός και αγροτικά
προϊόντα μεσογειακής διατροφής και υψηλής προστιθέμενης αξίας).
- Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό κέρδους και ο κρατικός προσδιορισμός ελάχιστων αμοιβών και τιμών.

πηγή

http://www.dimiourgiaxana.gr/index.php/oikonomia-anaptiksi

Σχολίασε χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα..

Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.

 1. Μαριος — 12 Ιουνίου, 2012 @ 0:43

  • Share

  Συγκεκριμενα μετρα, υλοποιησιμα,αποδοτικα και δικαια. Τι ωραια που θα ητανε ο δημοσιος διαλογος να κινουντσν σε τετοια πλαισια, με συγκεκριμενα μετρα και επιχειρηματα. Και οχι αυτο που ζουμε. Τελικα η βλακεια στα τηλεπαραθυρα πλεον νομιζω ειναι η αποδειξη της ελλειψης στρατηγικου σχεδιασμου των πολιτικων μας. Αν εχεις σοβαρες θεσεις,δεν χρειαζεται ουτε να ουρλιαζεις, ουτε να λαικιζεις. Ολα μιλουν απο μονα τους.

 2. Νίκος Π — 11 Ιουνίου, 2012 @ 10:49

  • Share

  Μόνο έτσι θα ξεμπλοκάρει η οικονομία!!Επιτέλους συγκεκριμένες προτάσεις!!

 3. Δημοσθένης — 11 Ιουνίου, 2012 @ 1:32

  • Share

  Πως θα κάνετε τη δημόσια διοίκηση να τα ακολουθήσει αυτα?

  • Giannourakos Jannis — 11 Ιουνίου, 2012 @ 10:41

   • Share

   ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Απολύοντας όλους όσους ΔΕΝ έχω την διάθεση ή την ικανότητα να προσφέρουν έργο στο δημόσιο και στελεχόνοντας το με ικανούς

 4. Λεωνίδας Παππάς — 10 Ιουνίου, 2012 @ 23:33

  • Share

  Έχουν κοστολογηθεί αυτές οι προτάσεις;

Στατιστικά »