Σχολίασε για: Ανεργία   ΔΗΞΑΝ   

Ακόμα και οι διαδηλωτές στα πανώ τους γράφουν «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία». Η δουλειά, όμως, δεν πέφτει από τον ουρανό. Την προσφέρει ο εργοδότης. Η ευελιξία στην αγορά εργασίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταπολεμηθεί η ανεργία. Όσοι φωνάζουν για εργασιακό «μεσαίωνα» όταν τους ξεβολέψουν λίγο από την εργασιακή τους νιρβάνα, προφανώς δεν ξέρουν τι ίσχυε στον μεσαίωνα, και σίγουρα δεν μπορούν να φανταστούν τι σημαίνει χρεοκοπία.- Διατηρείται η Εθνική Σύμβαση Εργασίας. Όμως, στις διαπραγματεύσεις οι κοινωνικοί εταίροι δεν θα είναι πλέον τρεις. Θα είναι τέσσερις: κράτος, εργαζόμενοι, εργοδότες, άνεργοι. Αυτοί θα ορίσουν το ποσό του κατώτατου μισθού. Από κει και πέρα ο κάθε εργαζόμενος ανάλογα με τις ικανότητές του και τη διάθεσή του κάνει ατομική σύμβαση με τον εργοδότη του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από την υποχρεωτική εξομοίωση ανόμοιων πραγμάτων.- Μειώνονται οι ληστρικές εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ-

Απελευθερώνονται όλα τα επαγγέλματα. Όποιος έχει τα προσόντα που ορίζει ο νόμος θα μπορεί να τα ασκεί.
http://www.dimiourgiaxana.gr/index.php/oikonomia-anaptiksi

Σχολίασε χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα..

Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.

 1. Χρήστος Διδασκαλόπουλος — 15 Ιουνίου, 2012 @ 21:25

  • Share

  πολύ ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη…αύριο!!

 2. Μαριος — 12 Ιουνίου, 2012 @ 0:57

  • Share

  Η συμμετοχη των ανεργων στους κοινωνικους ετσιρους πιστευω ειναι ευφιεστατη. Οταν ο αλλος δεν εχει να ζησει, δεν γινεται οι «τυχεροι» να διεκδικουν παραπανω γιατους εαυτους τους και με κοστος την καταργηση των πιθανων νεων θεσεων εργασιας. Ειδικα οταν η ανεργια θεριζει τα νεα τα παιδια. Ετσι θα επελθει μια καποια ισορροπια.

 3. Κωνσταντίνος Παυλόπουλος — 10 Ιουνίου, 2012 @ 21:07

  • Share

  Καλή προσέγγιση. Πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, και κυρίως οι μικρομεσαίες, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Στατιστικά »