Σχολίασε για: Δημόσια Διοίκηση   ΣΥΡΙΖΑ   

Στρατηγικός μας στόχος είναι η δημόσια διοίκηση και το δημόσιο συνολικά να υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες και το δημόσιο συμφέρον. Ταυτόχρονα, κρίσιμες προτεραιότητες αποτελούν η καταπολέμηση της διαφθοράς και ο κοινωνικός έλεγχος.

• Εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων. Καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα, παρά μόνο σε περιπτώσεις βαρέων πειθαρχικών και ποινικών παραπτωμάτων, που επισύρουν την ποινή της απόλυσης κατά το πειθαρχικό δίκαιο.
• Απομάκρυνση των εστιών διαφθοράς και πολιτικής παρέμβασης στη δημόσια διοίκηση, που υπονομεύουν τις προσπάθειες και τις δυνατότητες της πλειονότητας όσων εργάζονται με αφοσίωση και ευσυνειδησία στον δημόσιο τομέα (λ.χ. απομάκρυνση της στρατιάς υψηλόμισθων συμβούλων και των διορισμένων γενικών διευθυντών).
• Καμία χάραξη κρατικής πολιτικής χωρίς τη συμμετοχή, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εκτέλεση, των ενδιαφερομένων –επηρεαζόμενων– αρμόδιων φορέων ή συλλογικοτήτων (λ.χ. ρυθμίσεις για την αναπηρία χωρίς τους αντίστοιχους φορείς, μεταναστευτική πολιτική χωρίς τις μεταναστευτικές οργανώσεις, τα κινήματα στήριξης, την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, ασφάλεια χωρίς τους συλλογικούς φορείς των σωμάτων ασφαλείας και των κινημάτων πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών κ.ο.κ.).
• Διαμόρφωση ή αναθεώρηση των οργανογραμμάτων με συλλογικές διαδικασίες σε όλους τους κλάδους, φορείς και επίπεδα της δημόσιας διοίκησης και πιστή τήρησή τους. Έλεγχος όλων των διαδικασιών από εργαζόμενους και πολίτες.
• Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων που θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα, για την εξασφάλιση επαρκούς πολιτιστικής, εκπαιδευτικής, ιατροφαρμακευτικής, νοσηλευτικής-νοσοκομειακής κάλυψης και ακώλυτης συγκοινωνιακής πρόσβασης σε κάθε σημείο της Επικράτειας. Καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ.
• Εφαρμογή και εκτέλεση όλων των αποφάσεων της διοίκησης και της δικαιοσύνης. Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την κατάργηση δυνατότητας καταχρηστικής συμπεριφοράς της διοίκησης, προς αποφυγή εφαρμογής της νομοθεσίας και των εκτελεστών αποφάσεων.
• Διαρκής επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού για την εύρυθμη, αποτελεσματική και αξιοκρατική λειτουργία της κρατικής μηχανής, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών του πολίτη.
• Αναλυτικό πόθεν έσχες, ιδίως στις υπηρεσίες που διαχειρίζονται χρηματοδοτικά προγράμματα και έρχονται σε επαφή με το κοινό.
• Δημιουργία ειδικού τμήματος οικονομικού ελέγχου για τον έλεγχο και την καταπολέμηση της παράνομης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.
• Πλήρης μηχανοργάνωση και διασύνδεση των δημοσίων υπηρεσιών σε ολόκληρη την επικράτεια.

πηγή

Σχολίασε χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα..

Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.

 1. Ευαγγελία — 14 Ιουνίου, 2012 @ 10:49

  • Share

  Η πρωτη κινηση ειναι να εφαρμοστει ο νομος Ραγκουση με εξετασεις γραπτες και συνετευξεις για τους προισταμένους Γεν. Διευθυνσεων και Διευθύνσεων και επαναξιολογηση καθε 2 έτη. Οχι άλλες τοποθετησεις ημετερων!

 2. Aristos — 14 Ιουνίου, 2012 @ 9:37

  • Share

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Δημόσια Διοίκηση είναι, κατ” εμέ, οτι δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος. Δεν ελέγχονται οι δαπάνες ουσιαστικά, δεν ελέγχονται οι υπηρεσίες, δεν ελέγχονται τα εισοδήματα, δεν υπάρχει αξιοκρατική κατανομή προσωπικού….. Νόμοι φτιάχνονται «στο πόδι» και δεν μπορούν να τους εφαρμόσουν και οι ίδιοι που τους εξέδωσαν….

 3. Λέκκας Κώστας — 14 Ιουνίου, 2012 @ 0:43

  • Share

  Οι θέσεις για την δημόσια διοίκηση στην έχουν γενικές μεν αλλά σωστές αρχές, το πρόβλημα ήταν πάντα στην εξειδίκευση, θα εφαρμόσετε μισθολόγιο ανάλογα με τις αρμοδιότητες, τις δεξιότητες και την αποτελεσματικότητα; θα ορίζονται οι διευθυντές με αξιοκρατικά κριτήρια;

  Αυτό το «μηχανοργάνωση και διασύνδεση των δημοσίων υπηρεσιών» τι το θέλατε, είναι γλώσσα αυτή για ένα δικτυακό κόμμα της αριστεράς;

 4. Athenian — 13 Ιουνίου, 2012 @ 0:57

  • Share

  Aν δεν απατώμαι είναι η πρώτη φορά που σε προγραμματικές δηλώσεις αναγνωρίζεται ως πρόβλημα η διαφθορά και, επιπλέον, τίθεται ως «κρίσιμη προτεραιότητα».
  Θα έπρεπε να υπάρχει διακομματική συνεργασία (και) στο θέμα αυτό, αλλά…

 5. Μιχάλης — 12 Ιουνίου, 2012 @ 20:01

  • Share

  Είπατε θα κάνετε μετατάξεις. Απο που σε ποια υπηρεσία; Έτσι γενικά και αοριστα;

 6. Λεωνίδας Παππάς — 11 Ιουνίου, 2012 @ 16:25

  • Share

  Θα κάνετε 100.000 προσλήψεις; Από που θα τους χρηματοδοτήσετε; Με τι λεφτά;

Στατιστικά »