Σχολίασε για: Δημόσια Διοίκηση   ΠΑΣΟΚ   

Στόχος είναι η επιστημονικά άρτια αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού.

Ενεργοποίηση του νέου Πειθαρχικού Δικαίου, των νέων Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Χρειάζεται ένα νέο, πιο μικρό και πιο αποτελεσματικό περιφερειακό κράτος. Η παρουσία του κράτους στην περιφέρεια είναι πολύπλοκη και έχουμε περισσότερα πολιτικά και μετακλητά πρόσωπα απ” ό,τι χρειάζεται. Πρέπει να περιοριστεί και η γραφειοκρατική υποδομή, αλλά και ο αριθμός των μετακλητών στελεχών των πολιτικών προσώπων στην περιφέρεια, στην περιφερειακή διάρθρωση του κράτους.

Ενιαίος Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας και Δικονομίας, γιατί μόνον έτσι η Δημόσια Διοίκηση αντιλαμβάνεται τι σημαίνει συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις και ο πολίτης δεν χρειάζεται να καταφύγει στη δικαιοσύνη αν μπορεί να λύσει με διοικητικές διαδικασίες το πρόβλημά του με μεγαλύτερη ταχύτητα, με μικρότερο κόστος.

Πραγματική άσκηση του δικαιώματος του αναφέρεσθαι και του δικαιώματος προηγούμενης ακρόασης, αλλά και του νέου δικαιώματος πρόσβασης στην ψηφιακή πληροφορία.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτά που λέμε για ηλεκτρονική διακυβέρνηση να γίνουν πράξη. Όλοι οι πολίτες εξυπηρετούνται για όλα τα θέματα από το ψηφιακό ΚΕΠ και όπου χρειάζεται να γίνουν νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, αυτά γίνονται σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ή με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ήδη έγινε ένα σημαντικό βήμα με τα ΕΛΤΑ, μπορεί αυτό να γίνει με όλο το τραπεζικό σύστημα. Κάθε υποκατάστημα τραπέζης μπορεί να λειτουργεί και ως ΚΕΠ.

Το κυριότερο είναι μία φιλοαναπτυξιακή δημόσια διοίκηση. Αντιστροφή της κρατούσας λογικής σε όλες τις αδειοδοτήσεις, σε όλες. Η άδεια χορηγείται με ευθύνη του ιδιώτη και του τεχνικού του συμβούλου, για παράδειγμα του Μηχανικού, και ο έλεγχος ακολουθεί. Το πρόβλημα δεν είναι η σύσταση εταιρείας, αλλά η πραγματική έναρξη και λειτουργία της επιχείρησης.

πηγή

Σχολίασε χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα..

Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.

 1. Γεώργιος Αναγνώστου — 18 Ιουνίου, 2012 @ 23:43

  • Share

  Πως θα προχωρήσει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αν το βασικό μέλημα των Υπουργών είναι να αναθέτουν έργα σε εταιρείες πληροφορικής που έχουν μάθει να παράγουν πληροφοριακά συστήματα που στην πλειοψηφία τους δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ;

 2. Λέκκας Κώστας — 18 Ιουνίου, 2012 @ 16:22

  • Share

  Το ΠΑΣΟΚ με τόσο μεγάλη παράδοση στον περιορισμό της αυτοτέλειας της δημόσιας διοίκησης, θα καταφέρει να επιβάλει στον εαυτό του αλλά και στην ΝΔ την αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια; χωρίς κόλπα;

  Θα σταματήσουν τα γραφεία των Υπουργών να καθορίζουν τα πάντα στην δημόσια διοίκηση; από τον Διευθυντή .έως τον Τμηματάρχη;

  Θα γεμίσετε τις διοικήσεις των οργανισμών με αποτυχημένα κομματικά στελέχη;

 3. Μπάμπης — 16 Ιουνίου, 2012 @ 9:32

  • Share

  Πώς θα κάνετε μικρό και αποτελεσματικό κράτος, χωρίς απολύσεις;

 4. Αλκιβιάδης Παππάς — 12 Ιουνίου, 2012 @ 18:37

  • Share

  Δεν γνωρίζω κάποιο κόμμα που εννοεί, πραγματικά, να βάλει σε τάξη τη Δημοσια Διοίκηση, επειδή όσα άσκησαν κυβερνητική εξουσία τη χρησιμοποίησαν με αποτέλεσμα πρώτης σημασίας τη σχετική της αποδιοργάνωση και δεύτερο ετη γιγάντωσή της

 5. Πολιτης — 11 Ιουνίου, 2012 @ 20:26

  • Share

  αυτά τα λόγια που κατά καιρούς έγιναν νόμοι δεν τηρήθηκαν ποτέ από τους ίδιους τους νομοθετούντες συνεπώς δεν μπορεί να γίνουν σεβαστοί από κανέναν πολίτη.

 6. Στέλιος — 11 Ιουνίου, 2012 @ 17:03

  • Share

  Θεωρω απαράδεκτη τη δήλωση του κ Βενιζέλου, πριν μερικές μέρες, όπου εδήλωσε ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί !

Στατιστικά »