Προτάσεις πολιτών Νέα Πρόταση »
  • Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να διαβάσετε και να σχολιάσετε γενικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί ανά θέμα και ανά πολιτικό κόμμα.
  • Για να σχολιάσετε τις θέσεις κομμάτων, επιλέξτε από την πρώτη σελίδα τις θέσεις και τα κόμματα που θέλετε να δείτε και να σχολιάσετε.

Ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής

2012-06-12 από : Βασίλης Περαντζάκης

Η έξαρση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια και η έξαρση της ρατσιστικής βίας που ζούμε πιο πρόσφατα έχουν να κάνουν με την ίδια αιτία. Την παντελή έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής από το Ελληνικό κράτος και τις κυβερνήσεις του. Ακόμα και σήμερα κανένας δεν τολμάει να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα αυτό που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πληγές της Ελλάδας.

Ως υποψήφιος με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (που λείπει από την λίστα της Καθημερινής όπως και πολλά άλλα «μικρά» κόμματα) έχω κληθεί να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα που τις περισσότερες φορές γίνεται με ύφος «τι να πείτε εσείς που είστε μικροί;».

Εμείς οι «μικροί» λοιπόν λέμε περισσότερα. Τι λέμε; Ότι το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται ούτε με αστυνομικά μόνο μέτρα ούτε με διπλωματικά. Δεν λύνεται επίσης μονομερώς. Λύνεται αν σε όλα τα επίπεδα πείσουμε Ευρώπη και Τουρκία να συνεργαστούν και να μας βοηθήσουν. Θα πρέπει να αναλάβουν μέρος των ευθυνών τους.

Η συμφωνία Δουβλίνο 2 μετέτρεψε την χώρα σε μια απέραντη φυλακή για ανθρώπους που μέχρι τότε το μόνο τους έγκλημα (για την πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών) ήταν ότι προέρχονταν από ζώνες φτώχειας ή πολέμου.

Η γείτονας Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο από το να ξεφορτωθεί όποιον μπαίνει μέσα ώστε να μην αλλοιωθεί περαιτέρω η πληθυσμιακή της σύνθεση και φυσικά την συμφέρει η αλλοίωση της σύνθεσης της Ελλάδας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Υπάρχουν τα διπλωματικά εργαλεία σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ για να συμβεί. Δεν τα χρησιμοποιούμε όμως.

Το Κόμμα Πειρατών θεωρεί ότι η λύση στο μεταναστευτικό είναι Ευρωπαϊκή. Φύλαξη συνόρων, προώθηση και επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών και φυσικά με την συνεργασία της Τουρκίας. Πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να λυθεί ένα πρόβλημα που ήδη έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική κρίση.

www.facebook.com/vasper

Σχολίασε χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα..

Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Στατιστικά »