Προτάσεις πολιτών Νέα Πρόταση »
  • Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να διαβάσετε και να σχολιάσετε γενικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί ανά θέμα και ανά πολιτικό κόμμα.
  • Για να σχολιάσετε τις θέσεις κομμάτων, επιλέξτε από την πρώτη σελίδα τις θέσεις και τα κόμματα που θέλετε να δείτε και να σχολιάσετε.

Απλή μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση

2012-06-13 από : Νικόλας

Ένας μόνιμος βραχνάς κάθε επιχειρηματία σε κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο είναι οι αιτήσεις που δεν απαντούνται ποτέ. Με τον τρόπο αυτό, για παράδειγμα, η ΡΑΕ εκτροχίασε τις ΑΠΕ. Μια απλή πρόταση για τη λύση του φαινομένου, παρόμοια με αντίστοιχη που εφαρμόστηκε επιτυχημένα στην Ιταλία, είναι η εξής:

1. Κάθε αίτηση που δεν λαμβάνει απάντηση εντός μηνός, να θεωρείται ότι απαντήθηκε θετικά.
2. Για κάθε αίτηση, θεωρείται προσωπικά υπεύθυνος συγκεκριμένος υπάλληλος, κι όχι γενικά το «αρμόδιο τμήμα». Έτσι, σε περίπτωση που οι πράξεις ή η απραξία του οδηγήσουν το Δημόσιο σε ζημία, οι ευθύνες βαραίνουν συγκεκριμένο άτομο και αποφεύγεται η συνηθισμένη διάχυση των ευθυνών.

Σχολίασε χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα..

Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.

  1. ΛΕΚΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ — 13 Ιουνίου, 2012 @ 15:14

    • Share

    Εάν η ΝΔ δεν μιλήσει ειλικρινά για το αν θα εφαρμόσει την αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα, δεν θα γίνει καμία αλλαγή προς το καλύτερο. Θα επιλέγουν οι πιο άξιοι για διευθυντές; θα διαλυθούν οι μονάδες που δεν προσφέρουν; θα μπορεί ο κάθε υπάλληλος να ενταχθεί σε μονάδα που θα προσφέρει ανάλογα με το μισθό του;

Στατιστικά »